ONS TEAM

MADAME CHEzMISe

Mira Delbaen en Hélène Kamers richtten in 2019 Madame cHEzMIse vzw op. Met het plan om theater te maken en te brengen. Theater voor scholen zoals onder andere DOEDADIS (geschreven in samenwerking met Saltori vzw), onze eerste educatieve theatervoorstelling en ook theater voor volwassenen. 
 

Corona gooit zoals overal wat roet in het eten maar wij willen daarom niet ophouden met wat ons drijft: verhalen brengen. Daarom willen wij nu verhalen brengen tot bij jullie thuis, zolang het op een andere manier moeilijk is. Dat willen we combineren met geld inzamelen zodat wanneer het wél weer mag, we meteen weer in de theaterzalen mogen!
 

Aangezien wij grote dromers zijn, is het ook nodig om een aantal sterke, toffe mensen aan onze zijde te hebben die ons team versterken! Een belangrijke speler hierin is Saïn Vantomme. Zij staat ons bij in het zakelijke en praktische luik van onze podcast en eigenlijk in zoveel meer.
We werken sinds dit project samen, maar zouden al niet meer zonder kunnen.

WIE ZIJN WIJ
Mira foto.jpeg
mira delbaen

Mira studeerde aan het Brusselse conservatorium waar ze in 2007 afstudeerde in de richting dramatische kunst.

Na de opleiding genoot ze van de verscheidenheid aan projecten waar ze aan meewerkte. Zo begon ze als Minoes in de gelijknamige productie en daarna volgden ook ‘De kriegelmusical’ , ‘Pluk van de petteflet’, ‘De Heksen’ en ‘Jaak en de bonenstaak’.  Ze was ook te zien in ‘Piet piraat en het geheim van de verzonken stad’ en ‘Fraulein Julie’ een bewerking van Freule Julie door Tijl Dauwe.  Ze tourde door Vlaanderen en Nederland als “Momone” in Piaf de musical en speelde  ‘Marie Duplessis’ in de eigenzinnige musical ‘Songs for the fallen’. Ze was ook te zien in ‘Assisen - De webcammoord’ en onlangs in de digitale versie ‘Assisen - De badkuipmoord’. Op televisie speelde Mira in ‘Spoed’, ‘De kotmadam’ en ‘Zone stad’ en ze leende haar stem aan de animatiefilms ‘Rango’ en ‘Kung Fu Panda 3’.

2 jaar geleden ging ze in première  met een eigen voorstelling ‘Geslacht! Of de legende(r) van het broekgeheim’, een intieme, autobiografische en poëtische voorstelling, die het verhaal vertelt van Samantha en haar genderidentiteit. Daaruit volgde een volgende voorstelling rond assertiviteit en manipulatie ‘Doedadis’ genaamd.

Hélène kamers

Hélène studeerde af aan het Koninlijk Conservatorium Brussel in 2019 als musicalactrice.
 

Ze speelde reeds mee in Sunset Boulevard (2018 - Festival Bruxellons), 40-45 spektakelmusical (2018-2019 - Studio 100), Blauwbaard (2020 - Bouge Artistique) en Doedadis (Madame cHEzMIse). Ze is te zien in een aantal kortfilms, zoals Wat ons bindt (november 2020) en Everything will be fine (komt uit eind 2020). Daarnaast is ze actief als stemactrice, onder andere in de serie Lego Hidden Side. Ze zoekt haar weg in de verschillende sectoren van het vak, simpelweg omdat ze van afwisseling houdt en zichzelf steeds wil blijven uitdagen!

Helene%20foto_edited.jpg
HS-Sai%CC%88n-ZW_edited.jpg
SAïn Vantomme

Saïn studeerde in juni 2017 met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, afdeling Musical.

 

Tijdens haar opleiding speelde ze in verschillende producties zoals ‘Merrily we roll along’,
‘I love you, you’re perfect, now change’ en als Mama Morton in ‘Chicago’. Haar debuut voor het grote publiek maakte ze in het ensemble van ‘Rapunzel, de sprookjesmusical’ en ‘The Elephant Man’. Je kon haar sindsdien aan het werk zien in ‘The Rocky Horror Show’, als alternate Marie Duplessis in ‘Songs for the Fallen’, in de rol van Natalie Goodman in de rockmusical ‘Next to Normal’ en als Helene in November ’89. De voorbije twee jaar tourde ze ook rond in binnen-en buitenland als backing vocal bij Helmut Lotti.

 

Tot slot is ze als koorlid te zien en te horen in de Studio 100-reeks Campus 12 en zong ze met het Studio 100-koor tijdens verschillende shows en cd-opnames. Voor Disney deed ze stemmenwerk voor de film ‘The Incredibles 2’.

Muziek
Pieter Jan De Paepe

We hebben het geluk te mogen samenwerken met deze jonge, enthousiaste, getalenteerde muzikant. Hij schreef dan ook onze geweldige soundtrack 'Living For Today'.

PietJ_edited.jpg
PHOTO-2021-01-14-12-32-04.jpg
VIDEO & MONTAGE PROMOSPOT
PIETER KLINCK

Pieter is een duizendpoot in het theater. Hij is zowel actief op als naast het podium als musicalacteur, stemacteur, regisseur en technieker.
Hij verzorgt in ons team alles wat met video te maken heeft.